Tuesday, March 30, 2010

Selamat Jalan Kekasih

Kala cinta mekar di taman. Rimbun kasih menjunjung pesona mekarnya sepasang putra Danish dan  putri Dhiya. Semarak sayang melingkung alam rumahtangga dan famili sekitarnya. Yang ada dalam impian adalah niat membahagiakan semua yang ada pada seluruh lingkung kehidupan. Yusri dan Ismayanti pasangan bahagia dan ceria. Tingkah tulus mereka sederhana, mengundang pesona dan kasih sayang seluruh keluarga.

28 Mac 10.30malam;
Bencana , tiada siapa menduga. Meragut seluruh deria. Kosong - tiada rasa mencerna. Nafas seakan terhenti. Seluruh jiwa kami terpempan. Pergimu sekelip mata. Ceritanya di sini dan sini.
Selamat jalan anakanda Mohd Yusri Abdul Wahab. Demi Ismayanti , kami di sini, seluruh keluarga mertuamu dan sanak saudara, sentiasa bersamamu.
Luluh jiwaku melihat Yan di sisi jenazah suami. Sugul dan kosong. Tiada kata. Menahan tangis kerana kami perlu kuat untuk dia. Yakinlah sayang, Allah tidak menguji diluar kemampuan hambaNya. Masih terlalu baru untuk bercerita. Masa dan iman adalah penyembuhnya.
Alfatihah dan tahlil kita kirimi, semuga roh Allahyarham bahagia dan tenang di SANA. Setenang wajahnya di persemadian terakhir.