Wednesday, February 10, 2010

Aishhhhhh....

3 minggu tak update mana-mana blog. Sebabnya..
1.  Facebook?.. ceecccee ceeehhhh. Mana tak mengaku lebih mudah update status FB dari menulis dlm blog. Sebenarnya pun FB juga berhari-hari tak ada update!
Internet slow! Kenapa akhir-akhir ni internet lembab. Mmg terbang sabar menanti internet lembab; lebih baik lipat baju, buka kotak coklat, buat bunga atau apa-apa saja dari tercongok memerhati pergerakan updating status yang berjalan macam puteri semut berdenyut! Geram dengan masalah lembab ni sampai hilang semua idea yang sebelum tu berderet untuk dituliskan...

2.  Sibuk la KERJA!. Sapa tak sibuk kan....Dalam dua minggu ni ada-ada saja yang tak betul dalam ofis ni, yg accident, yang kematian bapa, yang tiba-tiba masuk hospital...aisshhhhhh.. sedikit sebanyak ada la juga kesannya pada kita kan...Itu ini begitu begini, hari dah petang dan sampai waktu logg off sistem balik.....

3. Tempahan : untuk CNY dan Valentine's.. Oppps.. tak ambik order un utk kawan-kawan yg nak sambut CNY; tapi banyak betul tempahan untuk orang Melayu yang nak berkahwin dan bertunang semas cuti panajng CNY tu. Meriah la jugakla living hall saya berbunga-bunga ( macam kat Dodie, living hall dia dah macam gudang...) . Kebetulan semua mereka nak tema seakan serupa ; malah warna yang sama. Adushhhhh.. 2 bakul besar ( laundry basket tu.. ) bunga-bnga pink, maroon, putih, brown, creme. Riben segala bagai. Asyik tau....Masuk rumah, letak beg, pegang benda tu dulu sementara duduk lepaskan penat....
Ramai juga yang nak menempah coklat untuk Valentine..Maaflah ya.. makcik tak buat jualan untuk sambutan Valentine's Day. Makcik ikut pendapat ramai ulama yang mengatakan hasilnya adalah subhah kerana bersekongkol atau tidak menolak sambutan lagha yang asasnya adalah dongeng. Tak dapat nak komen kalau orang lain nak sambut; tapi makcik cuba didik diri makcik dan anak-anak mackcik untuk cuba menjauhi hal yang sepatutnya tidak di amalkan.  
Jadinya, sibukla juga bermain bunga dan riben, kotak dan bakul, coklat dan tepung...Sebab tu la blog tak update!

4. Hobi baru.. sudah sangkut sama itu D80 dan HDR.. halamakkkk...Hobi sama ngan hubby. Dia pun masih belajar...Tak pa la.. you go on first.. nanti pandai ajar I pulak....I ikut slow-slow...

Ok la ya setakat ni nak mumbling rambling...ta ta..

5 comments:

MULAN said...

so cny ni ada kat penang la.. mintak2 kami dapat sampai penang nanti.. hehheee... hajat tinggi tapi banyak kali dah tak kesampaian..

Kak Elle said...

jgn bagi excuse - saya pun sama juga...hahaha

kalau tak jengok blog harap maaf ye kita jumpa di FB:)

cikMilah said...

alahai Mulan, akak nak ke Kemaman-Paka-kijal. Serious!Pagi sabtu bertolak ikut EW highway..

ya la kakElle.. missing each other...

Anonymous said...

Yes undoubtedly, in some moments I can say that I agree with you, but you may be making allowance for other options.
to the article there is still a definitely as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with issue of this demand www.google.com/ie?as_q=bitdefender antivirus plus 10 ?
I noticed the phrase you suffer with not used. Or you partake of the dark methods of helping of the resource. I take a week and do necheg

MAMAMIA said...

Saya jugak yg tak ada FB acc lagi...

Meriah lah kat rumah tu ya???