Monday, July 19, 2010

Raden Galoh

Doa Dalilah yang tidak pernah putus-putus untuk pembaca blognya http://onebreastbouncing.blogspot.com/

“Ya Allah, rahmatilah pembaca blog ini dan setiap mereka yang mendoakanku, sihatkannya, ampunilah dosa-dosanya, berkatilah amalannya, janganlah Engkau balikkan hatinya setelah Engkau beri petunjuk dan hidayah kepadanya dan ya Allah masukkanlah ia dan keluarganya kedalam syurga FirdausMu serta jauhkanlah ia dan keluarganya dari azab nerakaMu. Amiin”

Alfatihah, dia dijemput Ilahi pagi ini. Semuga Allah merahmatimu.

pre-launching of her book, talking to Mas, Dodie and KakAnie


17 comments:

aNIe said...

Al-Fatihah buatnya...semoga rohnya dicucuri rahmat...

Cik Milah...masih terasa hangat pelukan...gelak tawa dan keceriaannya kan?

Ibu Sayang said...

Al Fatihah untuk Dalilah a.k.a Raden Galoh, semoga rohnya ditempatkan bersama2 orang yg beriman.

kakLuna said...

sedih , sbb mmg baca dan teringat2 setiap entry blogger ttg majlis ni.

wpun x kenal rapat,tp kak radengaloh sangat dekat sbb dia bg sy inspirasi dlm menghadapi ujian sakit.

kita syg dia, tp Allah lebih,lebih menyayangi..

"MULAN" said...

al-fatihah

nurazzah8 said...

CikMilah,
baru pulang dari menziarah.

berjumpa ramai juga rakan bloggers: Kak Ezza, Silver Sarina dan anak2, PiBani, Tulipurple ..

cikMilah said...

Mmg sedih KakAnie, tapi kita redha kerana janji Allah mmg amat benar..
Dia bakal kita kenang sebagai hambaALlah yang banyak jasa dan budu mll tulisan2nya.

Ibu sayang...sama-sama kita berdoa semuga rohnya tenang di sana.

Luna, dia terpilih untuk jadi suri teladan.

Muni, sama2 kita sedekahkan AlFatihah..

Azzah, tadi dok sembang ngan Luna, kalau dekat mmg kita pergi ziarah..
Alhamdulillah, sampai juga hajat Silversarina untuk "bertemu" aruah.

cikMilah said...

Mmg sedih KakAnie, tapi kita redha kerana janji Allah mmg amat benar..
Dia bakal kita kenang sebagai hambaALlah yang banyak jasa dan budu mll tulisan2nya.

Ibu sayang...sama-sama kita berdoa semuga rohnya tenang di sana.

Luna, dia terpilih untuk jadi suri teladan.

Muni, sama2 kita sedekahkan AlFatihah..

Azzah, tadi dok sembang ngan Luna, kalau dekat mmg kita pergi ziarah..
Alhamdulillah, sampai juga hajat Silversarina untuk "bertemu" aruah.

Nina Suria said...

Al-Fatihah, nampaknya terlalu ramai mengenali ketabahan arwah. KakmOn kenal blog Raden Galoh beberapa tahun lalu, 2007 kut, melalui link blog kenkawan. Tapi kakmOn cuma jadi silent reader aja :(

cikMilah said...

Kakm0n, beliau terpilih untuk jadi satu antara beribu..personaliti dan kekuatan beliau jadi inspirasi..ehemm.. gambar2 tu masa kita buat makcik bloggers meeting in KL - cikMilah yd paling hujung bertudung merah, pants kelabu tu...

Mas said...

May she rest in peace in HIS highest jannah..ameen...

Hasfazilah said...

salam k.cik,
w/pun cuma mengenali blognya tanpa mengenalinya secara peribadi, saya kagum dengan semangatnya di dalam bertarung dengan penyakitnya. Al-Fatihah

cikMilah said...

Mas,Ameen....

Ilah, tulisannya dalam blog adalah kata hati yang tulus. Bercakap dengannya secara depat-depan pun begitu; dalam sakit dia kuat; dalam resah dia senyum..kata-katanya tak putus dengan doa dan ingat kepada Allah. Allah pinjamkan dia untuk jad sumber inspirasi ramai. Semuga rohnya dicucuri rahmat.

maklang said...

Saya pun rasa sedih sangat walau tak kenal dia secara dekat...

Moga Allah cucuri rahmatNya keatas arwah...AMin..

SURIA AMANDA said...

Al fatihah..moga rohnya tergolong di kalangan hamba2 yang mukmin..amin...

zino said...

al fatihah... amin

Nina Suria said...

cik Milah, macam ku kenal lah rupamu, adakah kau saudara sepusat sepusing kak azah ahmad dari negara di bawah bayu itu :)

salam ramadhan moga DIA mengampunkan dosa2 kita semua.

cikMilah said...

KakM0n, barangkali pelanduk dua serupa gitu...tapi ya.. besar hati saya kalau menjumpai sister Azah Ahmad itu. Kirimi salamku pada dia.
Kita di Penang sini,berjiran dengan Aini Najihah, dan dulu-dulu bersekolah dan tinggal sebilik asrama dengan Noor Suraya, siNyanyian Tanjung Sepi itu...semuga satu waktu yang indah kita sekumpul di pesta teh Inggeris di taman kakM0n...

Amin,,,ya Robbal Alamin...