Sunday, January 3, 2010

Little Chocolatier

Aktiviti penutup cuti sekolah. Lepas mama mengajar dah nak berkemas barang-barang kelas coklat pertama untuk 2010 ni, dia sibuk minta izin nak buat coklat sendiri. Ya lah, penuh lagi barang-barang atas meja tu. Mama nak mandi dan solat asar dulu sebelum berkemas, dia mula sibuk cari mold bola! Biarlah.. Lepas mandi..nampak macam real la pulak anak bertuah ni , mama sempat capture gaya orang mencair coklat ..


Lepas mama siap semuanya, dia siap dah, keluarkan coklat dari mold bola..



Dua biji coklat dia lekatkan...
dapat lah bbrp biji bola coklat....
Kenyang kalau kena sebiji bola ni. Saiz tepat sebiji bola pingpong...

9 comments:

Kak Elle said...

ammer auntie nak share bolih?

aNIe said...

Cik Milah...ada bakat...nanti boleh jadi macam Johnny Depp dgn chocolate factory dia...hehehe...

Besar bola coklat tu...kenyang & seronok betul dia...

ells^ciKaLiD said...

cayalah ammerr..meh kak la sikit

cikMilah said...

Auntie Elle..Ammer cakap.. boleh saja..!

Hahaha.. seram cerita Chocolate Factory tu...kakAnie..
Ni bagi idea kat mama dia nak buka kelas coklat utk sikecik sebagai program cuti sekolah.. amacam..??

meh KakLa , Ammer ajar wat coklet!!!!hahaha

silversarina said...

ada gaya tu .. ikut mama dialah berbakat besar ...sedapnya coklat bola tu :)

maklang said...

nak jugak...sure hakim suka!

MULAN said...

nak banyaaaakkkk.. nak semua..!!! saya hantu cokelat..

Nong said...

Yummy, yummy... boleh buat menantu

YellowPenguin said...

Kak,

Salaams,

Saya dah tukar blog, blog lama dah dihapuskan, hehehhehe, nak sebiji coklat! Aduh, terliur saya, siap g town cari chocolate!

:D

Salam sayang


Nur

p/s: owh harap akak tidak meletakkan nama penuh saya? hahahah, saya nih pemalu kak...hihihi